De Jong kantoormeubilair schuift de bureaustoel door

Na 25 jaar hebben Johannes (64) en Grytsje de Jong (62) besloten de bureaustoel door te schuiven: het is tijd voor de relaxfauteuil en de camperstoel. Vanaf 1 januari 2023 zwaait Jan Wouter Veenstra (39) de scepter over De Jong Projectinrichters in Dokkum. 

Van links naar rechts: Johannes de Jong, Grytsje de Jong-Jansma, Jan Wouter Veenstra en Berber Dedden. 

Johannes de Jong: ,,Drie jaar geleden kwam Jan Wouter bij ons werken. Toen gaf hij al aan wat zijn ambities waren. Afgelopen jaar hebben we intensief met elkaar gesproken en een paar weken geleden hebben we de knoop doorgehakt. De tijd is nu daar en ik ben er klaar voor, maar het doet wel een beetje zeer: je onderneming is toch je kindje, zoals wel gezegd wordt.” 

De Jong Projectinrichters is een begrip in de branche voor kwaliteitsmeubilair. Johannes begon in 1997 voor zichzelf: de zaak bestaat al 25 jaar. Sinds 20 jaar is het kantoor gevestigd aan de Bocksmeulen in Dokkum. Eind december schuift hij de bureaustoel door naar Jan Wouter, maar hij zal niet direct volledig uit beeld verdwijnen. 

Vertrouwensband

Jan Wouter: ,,Er komt de eerste tijd veel op mij af, Johannes zijn advies kan ik zeker gebruiken. Het bedrijf draait hartstikke goed en heeft een hele goede naam: die naam blijft bestaan. Uiteindelijk geef ik de komende jaren mijn eigen draai aan de bedrijfsvoering, maar dat is een proces om de tijd voor te nemen. Johannes en ik hebben een vertrouwensband opgebouwd en gaandeweg heeft Johannes mij de vrijheid gegeven om steeds meer op te pakken en initiatieven te nemen. Daardoor is het een heel natuurlijk proces geweest.” 

Ergonomisch specialist

Jan Wouter heeft een achtergrond als ergonomisch specialist en weet precies wat er komt kijken bij ergonomisch verantwoord meubilair. ,,De richtlijnen voor professioneel meubilair worden steeds strenger. Er worden meer eisen gesteld op het gebied van veiligheid en ergonomie, daarover kan ik uitstekend adviseren.” 
Johannes en Jan Wouter benadrukken dat het bedrijf veel meer doet dan alleen kantoormeubilair. Ook het leveren van kerk- en zorgmeubilair behoort tot de core business. Johannes: ,,Er wordt gezegd dat wij in de Top 3 staan van leveranciers van kerkmeubilair in Nederland.” Ook thuiswerkplekken zijn heel populair, evenals zit-sta-meubilair. Voor projectinrichting maakt De Jong Projectinrichters bovendien zelf ontwerpen en plannen. Er wordt gewerkt met een aantal vaste kwaliteitsmerken en -leveranciers. 

Camper en kleinkinderen

Voor Johannes en Grytsje de Jong – de VOF was van het echtpaar samen – breekt straks een nieuwe tijd aan. Johannes: ,,We hebben een mooie tijd gehad en veel avonturen beleefd en we zullen onze klanten en leveranciers zeker gaan missen. We hopen te gaan genieten van onze kinderen en kleinkinderen en onze tuin, en met de camper op pad te kunnen gaan.” 

Nieuwsgierig? 

Wie nieuwsgierig is naar het aanbod van De Jong Projectinrichters kan altijd – op afspraak – een kijkje komen nemen in de showroom in Dokkum.