Wachtkamer inrichting

Inrichting wachtkamer… het visitekaartje van uw bedrijf

De wachtkamer is samen met de entree het visitekaartje van uw bedrijf. Het gevoel wat de klant of patiënt in uw wachtkamer krijgt is van invloed op het verdere verloop en gevoel van de klant tijdens het bezoek van uw bedrijf of het nou bij de kapper, bank, tandarts, apotheek, huisarts is.

Bij de wachtkamer inrichting moet u met een aantal punten rekening houden.

Waargenomen wachttijd

Als je de aandacht van de wachtende weet te focussen op iets anders dan wachten. Dan lijkt het dat de wachttijd korter is. Daardoor zal de wachttijd als beter worden ervaren. Je kunt dit realiseren door bijvoorbeeld een tv scherm te plaatsen. Of door het plaatsen van een leestafel met daarop tijdschriften. Zorg er wel voor dat het geen oude tijdschriften zijn en dat er tijdschriften van verschillende interesse vlakken liggen…

Uitstraling van uw wachtkamer inrichting

De uitstraling van de inrichting van de wachtkamer is ook erg belangrijk. Wilt u dat uw bedrijf een huislijke sfeer uitstraalt dan is het verstandig dat u de wachtkamer ook huiselijk inricht. Bent u een modern bedrijf dan kunt u kiezen voor een moderne uitstraling. Zorg in ieder geval voor een nette opgeruimde wachtkamer. Als de wachtkamer al niet op orde is hoe is het dan met de rest van het bedrijf of de praktijk gesteld? Door gebruik te maken van bijvoorbeeld traverse banken of treinzitbanken houdt u het rustiger in de wachtruimte. Het zorgt ervoor dat de zitplaatsen op de juiste plaats blijven staan.

Wachtkamer inrichting huisartsenpraktijk

Speelhoek in uw wachtkamer

Een speelhoek is erg belangrijk wanneer je met enige regelmaat kinderen in je wachtruimte ontvangt. Het is erg storend als kinderen zich gaan vervelen in een wachtruimte. Zowel voor de ouders als voor andere wachtende.

Een speelhoek met een paar leuke poefen of vrolijk gekleurde stoeltjes aan een speeltafel zorgt ervoor dat de kinderen afgeleid zijn van het wachten. Kies voor speelgoed dat makkelijk schoon te maken is. Wat degelijk is, want het wordt intensief gebruikt. Geen scherpe hoeken en kleine onderdelen bevat. Verder moet het geschikt zijn voor verschillende leeftijden en het is mooi als het wat uitdagend is, des te langer zal het kind mooi gaan spelen.

Wachtkamer inrichting Wachtkamer inrichting (2)

Wachtkamer inrichting, wij geven advies op maat!

Graag geven wij u advies op maat over de inrichting van uw wachtkamer. Denk hierbij aan advies over bijvoorbeeld kleuren, raambekleding, vloerbedekking en meubelen. Neem met ons contact op voor een afspraak of kom langs in onze showroom.

Neem vrijblijvend contact met ons op »