Thuiswerken in de herfst met dit 10-stappenplan!

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en het wordt weer vroeg donker. Om je voor de herfstsleur te behoeden hebben we het 10-stappenplan opgesteld die thuiswerken in de herfst productiever en gezelliger maakt!

Stap 1: Blijf niet in je pyjama zitten

Als je jezelf aankleed heb je een wakkere en open houding, waardoor je lekker productief de dag kan starten.

Stap 2: Vergeet niet te ontbijten

Zonder brandstof, gaat je motor niet draaien. Als je thuiswerkt heb je al snel de neiging om gelijk aan de slag te gaan en je laptop open te klappen. Trap niet in deze valkuil, maar trakteer jezelf altijd eerst op een goed en voedzaam ontbijt. 

Stap 3: Zorg voor je werkplek

Maak een plek in je huis waar je fijn kunt werken. Zorg voor zo weinig mogelijk prikkels in je omgeving. Ruim je bureau op en richt je bureau in. Zorg bijvoorbeeld voor een extra scherm en een goede muis. Maak er écht jouw plek van.

Stap 4: Denk om je rug, nek en polsen

Vaak is het lastig om je thuis werkplek ergonomisch in te richten. Had je al een werk of studeerkamer dan heb je geluk. Maar heb je deze niet, dan ben je toch al snel genoodzaakt aan de keukentafel te gaan zitten. Het tafelblad is dan te hoog, of juist te laag en je zit hierdoor niet ergonomisch. Neem een kijkje in onze webshop om jouw thuiswerkplek samen te stellen.

Stap 5: Gebruik een koptelefoon

Als je moet vergaderen of er om je heen gepraat wordt is het handig om een koptelefoon te gebruiken met microfoon. Op die manier wordt je zo min mogelijk gestoord en kun je geconcentreerd werken. Ook wanneer er veel geluid om je heen is, kun je goed vergaderen.

Stap 6: Werk met een internet-kabel

Zit je lekker draadloos te werken, valt je wifi weg. Weg gesprek… Dat werkt niet handig. Daarom is één van onze beste tips om het thuiswerken tijdens de herfst zoveel mogelijk bekabeld te doen. Dit bespaart je een hoop kopzorgen en zorgt voor een stabielere verbinding.

Stap 7: Bak een appeltaart

Op het werk neem je regelmatig pauze. Nu je thuis misschien productiever aan het werkt bent vergeet je dat heel snel. Maar je kunt geen 8 uur achter elkaar concentreren. Neem pauzes! Deze pauzes zorgen ervoor dat je tijdens je werk juist scherp blijft!

En nu je toch thuis bent, heb je ineens een keuken tot je beschikking. Maak een appeltaart! Dan heb je iets lekkers voor bij de koffie.

Stap 8: Maak een herfstwandeling

Je kunt op een moment dat je geen inspiratie meer hebt, of de productiviteit in je schoenen zakt even een lekker naar buiten gaan en een herfstwandeling maken om jezelf weer op te laden. 

Stap 9: Steek de kaarsjes aan

Omdat je nu thuis zit, mis je de aanspraak en gezelligheid van je collega’s. Maak het daarom thuis ook gezellig. Zet je favoriete plantje of bloemen op tafel. Steek eens een lekkere geurkaas aan. En spreek bijvoorbeeld af om dagelijks met je collega’s via teams of facetime te bellen.

Stap 10: Geniet van je vrije tijd

Zit je lekker in je workflow? Of begin je normaal gesproken vroeg en je collega’s wat later. Dan heb je al snel als valkuil dat je maar door blijft werken. Ben je moe? Stop dan op tijd en begin de volgende dag gewoon weer vroeg.

Met deze tips kun je goed thuiswerken in de herfst en wordt het ineens een stuk minder erg. Thuis werken bied namelijk ook heel veel voordelen zoals geen lange reistijd, saaie lange meetings waar je fysiek in moet zitten, collega’s die aan je bureau staan en met een beetje geluk heb je meer quality time met je gezin. Zo kun je lekker samen lunchen. En ben je alleen? Gebruik je pauze dan lekker voor wat extra me-time door bijvoorbeeld buiten een wandeling te maken of een boek te lezen.