Friso Bouwgroep kiest voor duurzame en ergonomische inrichting van de Jong Kantoormeubilair.

Friso Sneek
Friso Sneek

Echte bouwers, zijn doorbouwers

Afgelopen week hebben wij onze handtekening mogen zetten onder een prachtige opdracht; de herinrichting van het hoofdkantoor van Friso Bouwgroep in Sneek. Onder het motto ‘echte bouwers, zijn doorbouwers’ durft Friso in tijden van Corona de plannen voor de verbouw en herinrichting van het hoofdkantoor in Sneek gewoon door te zetten. Friso Bouwgroep die volgend jaar 75 jaar bestaat, heeft ons gevraagd invulling te geven aan de werkplek van de toekomst waarbij rekening wordt gehouden met kwaliteit, functionaliteit, duurzaamheid en ergonomie. In dit project is er gekozen voor meubilair van Palmberg en Bèta in combinatie met akoestische oplossingen van Huislijn en Milliken.

Palmberg meubilair

Friso heeft gekozen voor de Palmberg Crew zit-sta bureaus. Dit bureau zorgt voor veel dynamiek op de werkvloer en geeft gebruikers de gelegenheid om staand of zittend te werken. Als opbergsysteem is er gekozen voor de Palmberg Prisma schuifdeurkasten die tevens ingezet worden als room dividers. Dit meubilair wordt aangevuld met  zit-sta vergadermeubilair, communicatiebruggen en grote vergadertafels. Palmberg staat voor Duitse degelijkheid, mooie designs, ergonomisch verantwoord en duurzaamheid. Voor duurzaamheid heeft Palmberg onlangs LEVEL3 certificeringsniveau gekregen (het hoogst haalbare niveau). Deze certificering geldt van grondstof tot en met uitlevering.  Zie volgende onderstaand artikel voor meer informatie.

Bèta meubilair

Het meubilair van Palmberg word gecombineerd met prachtige vergaderstoelen, dynamische zit-sta krukken en bureaustoelen van Bèta. Ook Bèta heeft ergonomie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De in Nederland geproduceerde Bèta Be Brave 200 bureaustoelen bestaan bijvoorbeeld voor 58% uit gerecycled materiaal en kan tot wel 98% worden gerecycled.  Deze eigentijdse stoelen voldoen zowel aan de Europese norm ergonomie (NEN-EN 1335) als aan de Nederlandse norm ergonomie (NPR 1813). Het conform, de kwaliteit en het design van het Bèta assortiment is een welkome aanvulling in deze totaalopdracht.

Leuk om te weten, voor iedere verkochte bureaustoel doneert Bèta €2,50 aan de Alzheimer stichting.

Afscheidingswanden en akoestiek

Naast het meubilair mochten wij meedenken over 1,5 meter maatregelen (COVID-19), privacy en akoestiek. De afscheidingswanden en akoestische maatwerk plafondpanelen van Huislijn in combinatie met een zorgvuldige opstelling bieden hier uitkomst.

Akoestisch tapijt

Om het geluid nog beter te kunnen reduceren is er gekozen voor een hoogwaardig akoestische tapijttegel van Milliken. Milliken carpet heeft een eigen gepatenteerde akoestische tapijttegel ontwikkeld. Hiermee wordt het contactgeluid in een ruimte met 30 tot 37 dB gereduceerd. Ideaal voor grote ruimtes waar veel mensen gebruik van maken zoals bijvoorbeeld de kantoortuin.

De Jong Projectinrichters

De Jong Projectinrichters is trots op de samenwerking met Friso Bouwgroep en bovengenoemde partners, dankbaar voor het vertrouwen en kijkt er naar uit om binnenkort het vernieuwde kantoor in te mogen richten. Binnenkort volgt er meer nieuws en zullen we foto’s laten zien van de oplevering. Mocht u bezig zijn met de verbouw van uw kantoor, vragen hebben over akoestiek of ergonomie en op zoek zijn naar een betrouwbare partner voor de totaalinrichting neem dan gerust contact met ons op. De Jong Projectinrichters is met meer dan 20 jaar ervaring een toonaangevende totaalinrichter in Friesland.