Campagne maak geld met energie

Campagne maak geld met energie van start

Dinsdag 27 mei is de campagne van start gegaan voor ‘maak geld met energie’. Samen met de wethouder  van Gemeente Dongeradeel dhr. Albert van der Ploeg heeft Johannes de Jong het startsein gegeven.

Met deze campagne proberen de samenwerkende gemeenten met de ONOF, de ondernemers bewust te maken van de voordelen van duurzaam ondernemen. Wij van De Jong Projectinrichters zijn eveneens koploper in de gemeente Dongeradeel en hebben ons voor deze avond aangemeld.

Donderdag 3 juli zal een informatie worden gehouden in onze showroom met diverse spreker.

Meld u hier aan voor deze avond.

Gebleken is dat de steeds kortere terugverdientijd voor duurzame investeringen door ondernemers nog relatief onbekend is. Vaak is de beleving dat deze investeringen niet of nauwelijks in geld worden terugverdiend. Door deze campagne wordt geprobeerd duidelijk te maken dat investeringen in duurzame energie snel zijn terug te verdienen. De campagne geeft informatie en laat de financiële en fiscale voordelen zien van investeringen in duurzame energie. Publiciteit en informatie tijdens de campagne is vooral gebaseerd op drie belangrijke onderdelen: prijsontwikkeling fossiele energie, verbeterde technische rendementen en de grote fiscale voordelen. De combinatie van deze drie onderdelen vormt de basis van de snelle terugverdientijd en maakt investeren verantwoord en rendabel. De terugverdientijd van investeringen blijkt in veel gevallen rond de vijf jaar te liggen, terwijl de technische levensduur van een installatie vaak 25 jaar of meer is. De campagne laat zien dat investeren vooral ook zonder subsidie interessant is.

De campagne kan ook worden gezien als een aanvulling op de al lopende koploperprojecten. Waar koploperprojecten zich richten op pioniers op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, richt de aanjaagcampagne “Maak Geld Met Energie” zich vooral op het grote peloton dat zich achter de koplopers bevindt.