Score zadelkruk Amazone Balans

 599,00 Excl. btw

 Zadelkruk Amazone

  • Gaslift hoogte verstelling
  • Aluminium onderstel
  • Zachte wielen
  • Voor werkblad hoogte 70 -80  cm
  • Hoogte verstelling 49 -63 cm.
  • Zwart kunstleer of stamskin
  • Andere kleuren op aanvraag

Neem voor andere variaties, kleuren, en uitvoeringen zoals  bv. ESD en Cleanroom contact met ons op!

Beschrijving

De Amazone zadelkruk van Score

De Amazone zadelkruk balans van Score heeft een anatomische gevormde zadelzitting die de houding van het bekken en de wervelkolom verbetert. Deze zadelkruk ontlast de onderrug en versterkt de rugspieren, dit voorkomt verdere rugklachten. De zadelkruk is makkelijk verrijdbaar of verzetbaar door de kleine kruispoot met zwenkwielen. De kruk heeft veel bewegingsvrijheid en hierdoor is het mogelijk om dichterbij de patiënt of werkplek te komen met de kruk.

Wil je ook de ergonomische voordelen van dynamisch werken ervaren? Kies dan de Score Amazone Balans.
Deze zadelkruk heeft een anatomisch gevormd zadel, dat het bekken kantelt en zorgt voor een ontspannen rughouding. Het instelbare Balance mechaniek beweegt mee in de richting van de gebruiker waardoor men als het ware balanceert op de zadelzitting. Deze actieve manier van zitten bevordert de doorbloeding en traint en versterkt de rugspieren. De draaibare ring bepaald de mate van beweging. Hoe strakker de ring wordt gezet hoe minder beweging en vice versa. De Amazone is de smallere versie van de Jumper.

Uitvoeringen

De zadelkruk is ook verkrijgbaar zonder balans mechaniek. Wilt u de kruk met uw voet in hoogte verstellen? Kies dan de uitvoering met voetbediening. Naast voetbediening en het balansmechaniek, kunt u kiezen uit twee type zittingen. De Amazone heeft een smallere zitting dan de Jumper. De jumper heeft een breder zadel.

Stoffering

Standaard wordt de zadelkruk gestoffeerd in kunstleer zwart. U kunt ook kiezen voor stamskin bekleding  (10 kleuren). Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor naadloze stoffering voor bijvoorbeeld werkplekken waar hygiëne belangrijk is.

Eigenschappen Amazone zadelkruk

Model Hoogteverstelling Werkhoogte
Laag MID25 ca. 49 – 63 cm 70-85 cm
Standaard MID 31 ca. 59 – 77 cm 80-100 cm
Hoog MID38 ca. 63 – 88 cm 90-115 cm

 

Zadelkrukken

Beleef het comfort van een zadelkruk. De ergonomisch gevormde zadelzitting zorgt voor een juiste zithouding, terwijl je voeten stevig op de vloer staan. Door de zadelvorm komt de wervelkolom in een houding die minder tot vermoeidheid leidt. Ook ben je zeer beweeglijk op de zadelkruk, je rolt gemakkelijk van de ene naar de andere plek. De zadelkrukken van Score zijn leverbaar in 3 verschillende zitvormen.

De Jumper voor een bredere zit en de Amazone voor een smallere zit. Score heeft als accessoire een “Balance” mechaniek voor de Jumper, Amazone en Jolly.

Het uitgekiende mechaniek zorgt er voor dat het zadel mee beweegt in de richting van het zwaartepunt van het bovenlichaam wanneer de gebruiker zijn houding aanpast. De bekken rugwervel stand blijft in balans en drukpunten, bijv. aan de binnenkant van de dijen en het schaambeen, worden ontlast. Het zitten op de toch al comfortabele zadelzit wordt hierdoor nog aangenamer.

Extra informatie

Zithoogte

Werkblad hoogte 70-85 cm, Werkblad hoogte 80-100 cm, Werkblad hoogte 90-115 cm